Új idők új dalai


Új idők új dalai

Az Új idők újdalai című sorozat friss megközelítésben mutatja be a különböző művészeti ágak képviselőit és alkotásaikat. Azt vizsgálja, hogyan készülnek a műalkotások, hogyan zajlik maga az alkotói folyamat, és hogyan élik meg azt a művészek. Láthatjuk, milyen kihívásokkal kell szembenézniük a festőknek, szobrászoknak, fotósoknak, színészeknek vagy akár a táncosoknak, koreográfusoknak.

uj_idok_uj_dalai

Megismerhetjük a 21. század egyik leglátványosabb művészeti ágát, az üvegművészetet, láthatjuk, hogyan dolgozik Hefter László vagy Borkovics Péter. Mazzag Istvánt és Tenk Lászlót csendélet festés közben figyelhetjük meg, így az alkotás olyan rejtett pillanatai is a nézők elé tárulnak, melyek egészen eddig rejtve maradtak a nagyközönség előtt. Megismerkedünk a fotózás egyik legizgalmasabb ágával, megmutatjuk, hogyan készülnek a portrék, hogyan választják ki modelljeiket a fotósok, megtudjuk, mi az az etikus utómunka. Tanúi lehetünk, ahogy Petrás Mária kezei között formát ölt egy kisplasztika, megismerhetjük a művésznő legbelsőbb gondolatait az alkotási időszakban. Bepillantást nyerhetünk a kortárs táncosok próbafolyamatába, és az is kiderül, hogyan születik meg egy színpadi monológ.

A sorozat minden egyes epizódja közérthetően, ám kellő mélységgel igyekszik bemutatni korunk legjelentősebb művészeinek alkotásait, melyet erőteljes és izgalmas képi világgal egészítenek ki a sorozat készítői. A kiemelkedő filmes technológiának köszönhetően az egyes műalkotások szinte életre kelnek a szemünk előtt. Testközelből láthatjuk a színek vibrálását, az anyag formálódását és azokat az emberi megnyilvánulásokat, melyek hűen tükrözik művészeink személyiségét.

Minden vasárnap 20:30-tól az M5 képernyőjén!