Szólalj meg!


Miguel

Spanyol
Miguel

Miguelnek hívnak, Granadából (Spanyolország) származom. Mesterdiplomámat Spanyol Nyelvből szereztem a Granadai és a Málagai Egyetemen párhuzamosan. Nyelvészetből diplomáztam a Cádizi Egyetemen. Granadában turizmust tanultam és számos nívós szállodaláncnál dolgoztam Andalúziában. Posztgraduális hallgatóként, Erasmus ösztöndíjjal érkeztem Budapestre, az Eötvös Lóránd Egyetemre. Jelenleg spanyoltanárként dolgozom a Granada Spanyol Nyelviskolában illetve a Berlitz Nyelvstúdióban, továbbá doktori disszertációmon dolgozom, melynek fő kutatási vonala a spanyol mint idegennyelv oktatásának módszertana.
Három hobbim van jelenleg: a mozi, a flamenco és a főzés, viszont ami a leginkább lenyűgöz engem, az az utazás és új kultúrák megismerése. Gyakran utazom Spanyolországba meglátogatni a családomat és nyaralni. Ezúttal Titeket is meginvitállak, gyertek Spanyolországba, ismerjétek meg a hazámat és gyakoroljátok a nyelvet!

Mi nombre es Miguel y vengo de Granada (España) He realizado el Máster en Estudios Superiores de Lengua Española por la Universidad de Granada y Málaga conjuntamente. Soy licenciado en Lingüística por la Universidad de Cádiz. Estudié Turismo en la Universidad de Granada y trabajé para diferentes cadenas hoteleras de gran prestigio en la región de Andalucía.
Llegué a la Universidad Eötvos Lórand de Budapest como estudiante de posgrado con una beca Erasmus.
Actualmente soy profesor de español en la Escuela Granada y en Berlitz. Además, estoy inmerso en el trabajo para mi tesis doctoral, cuya línea de investigación es la lingüística aplicada para la enseñanza de ELE.
Mis aficiones en estos momentos son tres: el cine, el flamenco y la cocina. Sin embargo, lo que más me apasiona es viajar y conocer nuevas culturas. Suelo viajar con frecuencia a España para ver a mi familia y pasar mis vacaciones.
Así que, os invito a venir a España para conocer mi país y practicar la lengua.