Kultúra

Nemzetközi Hárfafesztivál Gödöllőn

Hárfakiállítás, kurzus és hangszerbemutató koncert is szerepel a 18. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál programjai között október 7. és 9. között.

Az MVM Koncertek keretében megvalósuló fesztivált a Gödöllői Királyi Kastély dísztermében Vigh Andrea Liszt-díjas hárfaművész nyitja meg október 7-én Romantikus Fantáziák című koncertjével, amely a korszak legkiválóbb szerzői, mások mellett Spohr, Saint-Saëns és Grandjany kompozícióit vonultatja fel. Az esten közreműködik Szabadi Vilmos hegedűművész. 

Farkas Mira Junior Prima Díjas hárfaművész szombati hangversenyén Debussy, Saint-Saëns és Borne művei hangzanak el Duleba Lívia (fuvola) és Krähling Dániel (brácsa) kíséretével a Lovardában. Este Alekszander Boldacsev Orosz-est című hangversenyén többek között Csajkovszkij, Rimszkij-Korszakov, Muszorgszkij, Rahmanyinov és Prokofjev alkotásai lesznek hallhatók.

A hárfa sokszínűsége címmel Vigh Andrea ad ingyenes hárfabemutató koncertet a gyermekeknek, majd fiatalok számára tart kurzust Gulyás Csilla hárfaművésszel október 9-én. A hangszerbemutatóra a belépés díjtalan, de előzetes helyfoglalás szükséges. A fesztivált október 9-én Catrin Finch hárfaestje zárja, a műsorban Bach zenéjétől Piazzola tangójáig szólalnak meg remekművek. 

A hárfakiállítás látogatói Anne-Marie és Gérard David (Svájc), valamint a Salvi, a Lyon&Healy és a Camac hárfagyárak hangszereit ismerhetik meg.

Forrás: MTI